Ağız Diş ve Çene Radyolojisi

Akademik Personel

Hastaların fakülteye ilk başvurularında muayenelerinin yapıldığı bölüm Ağız Diş ve Çene Radyolojisi bölümüdür. Ağız Diş Çene kliniği ve Radyoloji kliniği olarak çalışan bu iki ayrı klinikte, diş çürüğü, dişeti hastalıkları, diğer hastalıkların ağızda oluşturabildiği bazı değişiklikler ve ağızda ve çenelerde meydana gelen hastalıkların teşhisleriyle ilgilenilmektedir.
Oluşan bu hastalıkların teşhis ve tedavilerinde genellikle görüntülenmesi de gerekli olmakta ve bu görüntüleme yöntemleri ve ayrıca diğer kliniklerin ihtiyacı olan radyografi ihtiyaçları da Radyoloji kliniğimizde karşılanmakta ve gerekli görüldüğünde ileri görüntüleme ve tetkikler için Tıp hekimliği branşlarından faydalanılmaktadır. Bu işlemler sonucunda hastaların planlanan tedavileri fakültemizin ilgili diğer klinikleri tarafından yapılmaktadır.

agizradyoloji

1. Derslerimiz
  2. SCI Yayınlarımız
  3. Araştırma Projelerimiz