Gerontoloji Bölümümüz ile Fakültemiz arasında Çok Özel Bir Proje Hayata Geçiriliyor!

Proje kapsamında, GeroAtlas 60+ Tazelenme Üniversitesi ile Uygulamalı Gerontoloji ve Geriatrik Diş ve Ağız Sağlığı eğitim ve tedavi amaçlı derslerin verilmesi amaçlandı. 2500 civarındaki 60 yaş üstü öğrenciye, 14 haftalık ders programı kapsamında; ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturulması, hastalıklarından korunması ve tedavilerinin yapılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, erken dönemde uygulamalı Geriatrik Ağız ve Diş Sağlığı adına var olan dişleri korumak ve sonrasında oluşabilecek çürük, diş eti hastalığı ve benzeri ağız hastalıkları ile bağlantılı sistemik hastalıkları takip, tedavi ve önlemek adına, Fakültemiz Gerontoloji Bölümü ile (uluslararası katılımlı) ortak bir klinik projesi geliştirmeye de karar vermiştir.

Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail TUFAN ve Melike Tamer KÖSE’ye katkılarından dolayı teşekkür eder, Ülkemize ve Üniversitemize hayırlı olması dilerim. Prof. Dr. Kürşat ER